EV-Ready en Siemens Nederland versterken samenwerking geavanceerde snellaadfaciliteiten.

In reactie op de snelgroeiende vraag naar elektrische laadoplossingen hebben EV-Ready en Siemens Nederland vandaag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze samenwerking richt zich op het aanbieden van geavanceerde snellaadfaciliteiten.  Het bundelt de krachten van Siemens’ premium SICHARGE-D snelladers met de uitgebreide projectexpertise van EV-Ready. De samenwerking draagt voor beide partijen bij aan de versterking van een robuust partnernetwerk; een belangrijke voorwaarde om de transitie naar elektrisch rijden in Nederland te versnellen. 

Snelladers zijn onmisbaar in de transitie naar elektrisch vervoer. Ze bieden de mogelijkheid om elektrische voertuigen snel van energie te voorzien. Daarnaast opereren bedrijven in toenemende mate binnen zero-emissiezones. Deze ontwikkeling geldt niet alleen voor lichte voertuigen, maar is ook bijzonder relevant voor vrachtwagens.

Siemens’ SICHARGE-D staat bekend om zijn robuustheid en innovatieve functies zoals een geïntegreerd betaalsysteem en de mogelijkheden voor personalisatie. ‘Onze technologie is ontworpen om naadloos te integreren met de behoeften van de moderne infrastructuur en gebruikersgemak,’ zegt Ton Branderhorst, Business Unit Manager bij Siemens eMobility. ‘In totaal kunnen vier voertuigen tegelijkertijd worden opgeladen, op een basisstation van 160 kW tot 400 kW en een extra dispenserunit. De energie wordt dynamisch toegewezen aan de voertuigen; als er één auto wegrijdt, gaan de anderen automatisch sneller laden.’

EV-Ready, een onderdeel van Baas B.V. met meer dan een eeuw ervaring in energieprojecten, biedt een volledig pakket van diensten aan, van planning en uitvoering tot onderhoud en beheer van laadstations. Een unieke service die EV-Ready aanbiedt, is de 3D-locatieontwikkeling. ‘Na een initiële schouwing wordt een gedetailleerd projectplan opgesteld, compleet met een 3D-ontwerp van de omgeving. Dit geeft klanten een nauwkeurig beeld van hoe de snelladers geïntegreerd zullen worden in hun locatie, rekening houdend met esthetiek en functionaliteit. Deze aanpak verzekert dat de eindoplossing naadloos aansluit bij de wensen en eisen van de klant,’ voegt Jeroen de Jong, manager Strategie en Innovatie bij EV-Ready, toe.

Deze samenwerking is een feestelijk moment voor beide bedrijven. Het combineert top-of-the-line SICHARGE-D snelladertechnologie met diepgaande kennis van infrastructuurprojecten voor een nog completere dienstverlening aan onze klanten.