Laadpalen

Zijn er voldoende laadpunten aanwezig op jouw locatie?

In de praktijk zien we dat organisaties in het verleden gekozen hebben voor een aantal laadpalen. Deze werden voornamelijk gebruikt door de eigen leaseauto’s. Door de groei van het aantal stekkerauto’s in Nederland is er een grotere vraag ontstaan naar laadpunten. Daarbij komt de stijgende vraag niet alleen van de leaserijders, ook bezoekers en andere medewerkers maken graag gebruik van de laadpalen.

"Veel organisaties krijgen te maken met een grotere vraag naar laadplekken. Doordat medewerkers en bezoekers steeds vaker gebruik willen maken van de laadplekken. Elke organisatie moet voor hun situatie bedenken of er voldoende laadpunten zijn voor deze vraag. Ook moet worden nagedacht wat een uitbreiding met laadpunten betekent voor de stroomvoorziening?"

Laadoplossing voor de bedrijfslocatie

Voordat een laadplein gerealiseerd kan worden op jouw locatie is het belangrijk om te kijken naar de netaansluiting, het beschikbare vermogen en de staat van de meterkast. Wij denken graag met je mee om dit vraagstuk te beantwoorden. Zo kan gedacht worden aan het vergroten van de netaansluiting en het plaatsen van slimme laadpalen. Bij de slimme laadpalen wordt het beschikbare vermogen evenredig verdeeld over de aangesloten auto’s. Daarbij is het ook mogelijk om een minimum of maximum laadvermogen in te stellen; dit wordt Smart Charging of Load Balancing genoemd.

Zorgeloos thuisladen voor medewerkers

Medewerkers met een elektrische bedrijfsauto willen ook regelmatig hun auto thuis opladen. Bij een thuisinstallatie moet je met een aantal zaken rekening houden. Is er een privé parkeerplaats aanwezig? Kan de bestaande netaansluiting en/of groepenkast de uitbreiding aan? Ook bij dit vraagstuk ontzorgen we je graag.


Hoe bepaal je als organisatie welke laadinfrastructuur je nodig hebt?

In ons whitepaper beantwoorden we diverse vragen over laadoplossingen.