Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s

In Nederland kunnen organisaties gebruik maken van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s, afgekort SEBA. Deze regeling is bedoeld om het wagenpark te verduurzamen. 

SEBA

Het doel van deze regeling is om ondernemers te stimuleren in het rijden van emissieloze bedrijfsauto’s. Daarnaast helpt het ondernemers in de overgang naar het verbod op bestelwagens met een verbrandingsmotor. Dit verbod gaat in tenminste 30 grote steden spelen, vanaf 2025.
De overheid heeft op hun website een opsomming gemaakt van de bedrijfsauto’s die onder de SEBA-regeling vallen. Daar vind je ook alle aanvullende informatie te vinden over de subsidieaanvraag.

Vanaf dinsdag 10 januari 2023 kunnen de nieuwe aanvraagen ingediend worden. Het totale jaarbudget voor de SEBA in 2023 is € 33 miljoen.

Aanvullende subsidieregelingen

Als onderneming kunt u ook gebruik maken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Deze regelingen helpen je om voordelig te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en technieken. Lees er hier meer over.

SEBA en MIA

Voor de aanschaf van een nieuwe emissieloze bedrijfsauto kun je gebruik maken van SEBA en MIA. Lees er hier meer over.

Laadpalen CBR

EV-Ready aan de slag voor CBR: 58 locaties van laadpalen voorzien

Baas B.V. heeft opdracht gekregen om alle examen- en leslocaties van het CBR van
laadinfra te voorzien. ‘Het is goed dat het CBR ook deze stap zet. Ook wij moeten mee in de energietransitie’, zegt directeur bedrijfsvoering Jan Jurgen Huizing van het CBR. EV-Ready – powered by Baas, zal deze opdracht uitvoeren.

Lees meer »
elektrische auto opladen in parkeergarage

Laadplein regelen via VvE

Na de invoering van de notificatieregeling wordt het eenvoudig voor VvE-leden om hun eigen laadpaal te laten installeren. Ze hoeven op dat moment alleen de VvE te informeren. Handig zou je misschien denken. Toch? Als VvE is het goed om je te beseffen dat hier ook risico’s aankleven.

Lees meer »