Willemsen-de Koning Maarssen

Laadplein realisatie met 20 laadpalen

Willemsen- de Koning verzorgt doelgroepenvervoer (leerlingen- en speciaal vervoer) in onder andere de gemeente Utrecht met elektrische voertuigen. De voertuigen staan voor een gedeelte bij de chauffeurs thuis, maar er zijn vaak te weinig oplaadpalen thuis of in de buurt. Daarom zijn ze zogenaamde laadpleinen – net buiten de stad – aan het opzetten.

Dit traject is gestart met een advies vanuit EV-Ready, waarbij we rekening hebben gehouden met gevraagd vermogen, bezetting en het soort voertuigen. Uit onderzoek bleek de huidige netaansluiting niet te voldoen en hebben we in samenwerking met de netbeheerder het net verzwaard. Deze netuitbreiding was de eerste stap in de aanleg naar een laadplein van tien laadpalen met dubbele aansluiting.

De laadpalen verdelen de beschikbare energie automatisch zo efficiƫnt mogelijk over de aangesloten voertuigen. De tweevoudige laadpalen kunnen maximaal 22kW per laadpunt opladen en zijn daarmee toekomstbestendig voor alle soorten elektrische voertuigen. Naast het advies en de realisatie van het laadplein hebben wij ook de uitbreiding van de netcapaciteit verzorgd in samenwerking met de netbeheerder. Ook na installatie houdt onze service niet op, bij storingen zijn wij 24/7 bereikbaar en zorgen dat deze snel zijn verholpen.

Dit artikel vindt u mogelijk
ook interessant.

De verkoop van elektrische auto’s wordt wereldwijd ongeveer vijf jaar eerder dan verwacht dominant in de autosector, namelijk in 2033.

Lees meer