Laadplein regelen via VvE

Na de invoering van de notificatieregeling wordt het eenvoudig voor VvE-leden om hun eigen laadpaal te laten installeren. Ze hoeven op dat moment alleen de VvE te informeren. Handig zou je misschien denken. Toch? Als VvE is het goed om je te beseffen dat hier ook risico’s aankleven.

parkeerplaats elektrische auto

Hoe voorkom je overbelasting van het energienet?

Als meerdere leden hun eigen laadpaal laten installeren in de gezamenlijke parkeergarage dan kan er een overbelasting ontstaan op het energienet.

Je kunt dit voorkomen door het installeren van een laadplein in combinatie met smart charging.

Als je zonnepanelen hebt dan kan de zonne-energie ook ingezet worden voor het laden van de elektrische voertuigen. Wat zorgt voor een minimale belasting op het elektriciteitsnet.

Hoe waarborg je brandveiligheid in je parkeergarage?

Ondanks dat het brandgevaar van elektrische voertuigen en laadpalen klein is dien je hier wel rekening mee te houden. Daarom is het goed om te kiezen voor een betrouwbare leverancier. Deze kan meedenken over de beste en veiligste laadoplossing.

Kies voor een laadplein

EV-Ready adviseert VvE’s om een laadplan op te stellen voor de komende jaren. Hierbij wordt gekeken naar de behoefte die er voor de komende jaren is onder de VvE-leden. Met een gezamenlijke installatie van laadpalen vanuit de VvE behoud je de regie. Daarnaast kun je smart charging inzetten, dit zorgt voor een betere verdeling van de netcapaciteit. Wat zorgt voor een minimale belasting op het elektriciteitsnet.

elektrische auto opladen in parkeergarage