Load Balancing

Load Balancing, oftewel vermogensverdeling, houdt in dat het laadstation zelf de beschikbare energie verdeelt over de voertuigen die worden geladen. De lader analyseert hoeveel vermogen beschikbaar is en hoeveel de voertuigen nodig hebben. De slimme elektronica in de laadstations verdeelt vervolgens zelf het vermogen op basis van de maximale capaciteit. Hiermee kunnen elektrische auto’s altijd worden geladen, zelfs als de elektrische installatie een beperkte capaciteit heeft. Zo hoeven geen hoge investeringen te worden gedaan in een verzwaarde aansluiting.

Elektrische auto’s worden doorgaans met hoog vermogen geladen. Wanneer meerdere elektrische voertuigen tegelijkertijd worden aangesloten, kan de elektrische installatie niet altijd het nodige vermogen bieden. Door middel van een controller in de laadpaal wordt het beschikbare vermogen verdeeld. Het resultaat is een veilige laadsituatie zonder dat geïnvesteerd hoeft te worden in een zware, kostbare aansluiting.

Smart Charging

Bij meerdere laadstations, bij uitdaging in de netaansluiting en/of bij alternatieve energiebronnen, bieden wij Smart Charging aan.

Smart Charging 2.0 (local smart charging): het verdelen van energie over meerdere laadstations op een beperkte lokale aansluiting of binnen een groep of veld. Hiermee is er een maximaal aantal laadstations te plaatsen op een aansluiting met een beperkte capaciteit tegen minimale kosten. De stroom van de netaansluiting wordt optimaal verdeeld over de auto’s en het bedrijfspand, maar de berijder heeft geen invloed op hoe er geladen wordt. Het verbruik van het bedrijfspand krijgt voorrang op de laadstations.

Smart Charging 3.0 (cloud based smart charging): het intelligent verdelen van energie over een groot aantal laadstations en een variabele capaciteit die meebeweegt met de rest van de apparatuur en de capaciteit van het transformatorstation. Zo kan er worden geoptimaliseerd voor laden op basis van variabele energieprijzen of het aanbod van lokale duurzame energie. En kunnen er vijf tot tien keer meer auto’s opgeladen worden op dezelfde aansluiting en dus voor dezelfde aansluitingskosten.

Bedrijfszekerheid

Een servicecontract voor regulier en preventief onderhoud biedt de beste bescherming tegen onverwachte storingen van uw laadpaal. Als u een servicecontract bij ons heeft afgesloten kunt u onze technische helpdesk altijd rechtstreeks bereiken. Bij een storing zorgen we dat er nog dezelfde dag hulp wordt geboden door onze experts. Ook komen we jaarlijks bij u langs voor een controle van de laadpaal, de infrastructuur en voor een software-update.

Bedrijfszekerheid: Goed onderhoud voorkomt kostbare storingen, verlengt de levensduur van de installatie en draag bij aan uw wettelijke verplichting om de installatie veilig te beheren (NEN1010 / NEN3140)

Maatwerk: Wij voeren onderhoud uit wanneer het u het beste uitkomt.

Altijd bereikbaar: Bij een storing zijn wij altijd bereikbaar om u te woord te staan en bieden wij nog dezelfde dag hulp.

 

We kunnen alle open hardware en software leveren, maar werken wel met bewezen open preferred partners:

Wat klanten zeggen over ons

– Service en laadbeheer

“EV-Ready geeft een goed beeld van de verandering bij ons groeiend elektrisch wagenpark. Werken met EV-Ready was laagdrempelig en no-nonsense.”

– Gerarld van de Vijfelijke, Coördinator Facilitaire Zaken, Kuijpers

“EV-Ready geeft ons inzicht in de groei in energievraag van elektrische auto’s, en laadtechnologie die past bij de specifieke situatie van Nature’s Pride. Hierdoor is duidelijk welke stappen we nu en in de komende jaren moeten zetten.”

– Peter Fortuin, Facility Manager, Nature’s Pride

Start vandaag nog met de ideale laadoplossing