Op basis van kWh

Binnen dit model zijn de laadpalen geen bezit en daardoor geen flinke investering aan de voorkant, mits er geen specifieke technische obstakels zijn. Wat tegenover de gratis plaatsing staat, is een meerjarige overeenkomst, waarbij de afgenomen energie (kWh) in rekening wordt gebracht inclusief een opslag. In deze opslag zit de huur van de laadpaal, softwarelicenties en onderhoud. Dit model is enkel rendabel voor de leverancier indien het aantal laadsessies groot is (publieke laadpaalplekken).

Laden-as-a-service

Anders dan afrekenen per kWh, kan je ook kiezen voor een abonnement, waarbij u een vast bedrag per maand betaald per laadpunt (dit is inclusief installatie, beheer en onderhoud). Ook bij deze optie heeft u geen flinke investering vooraf. Dit is een optie die steeds vaker wordt toegepast in de laadinfrastructuur en reeds bekender bij diensten als Netflix of Storytel.

Eigen laadpaal

De kWh en laden-as-a-service zijn erop gericht om de opstartkosten zo laag mogelijk te houden. Zelf kopen van de laadpaal (en haar infrastructuur) kan echter ook lonen: u bent zelf in-control, u kunt voordelen halen uit de huidige subsidieregeling en u kan in het geval van bezoekers ook verdienen op de afname van energie. Daarnaast horen we steeds vaker dat in standaard huurovereenkomsten wordt aangegeven dat het uitbesteden van de laadinfrastructuur niet mag.

We kunnen alle open hardware en software leveren, maar werken wel met bewezen open preferred partners:

Wat klanten zeggen over ons

– Laad palen

“EV-Ready geeft een goed beeld van de verandering bij ons groeiend elektrisch wagenpark. Werken met EV-Ready was laagdrempelig en no-nonsense.”

– Gerarld van de Vijfelijke, Coördinator Facilitaire Zaken, Kuijpers

“EV-Ready geeft ons inzicht in de groei in energievraag van elektrische auto’s, en laadtechnologie die past bij de specifieke situatie van Nature’s Pride. Hierdoor is duidelijk welke stappen we nu en in de komende jaren moeten zetten.”

– Peter Fortuin, Facility Manager, Nature’s Pride

Start vandaag nog met de ideale laadoplossing