Op basis van kWh

Binnen dit model zijn de laadpalen geen bezit en daardoor geen flinke investering aan de voorkant. Mits er geen specifieke technische obstakels zijn. Wat tegenover de gratis plaatsing staat, is een meerjarige overeenkomsten waarbij de afgenomen energie (kWh) in rekening wordt gebracht inclusief een opslag. In deze opslag zit de huur van de laadpaal, softwarelicenties en onderhoud. Dit model is enkel rendabel voor de leverancier indien het aantal laadsessies groot is (publieke laadpaal-plekken).

Laden-as-a-service

Anders dan afrekenen per kWh, kan je ook kiezen voor een abonnement waarbij u een vast bedrag per maand betaald per laadpunt (dit is inclusief installatie, beheer en onderhoud). Ook bij deze optie heeft u geen flinke investering vooraf, een optie steeds vaker wordt toegepast in de laadinfrastructuur. Reeds bekender bij diensten als Netflix of Storytell.

Eigen laadpaal

De kWh en laden-as-a-service zijn er op gericht om de opstartkosten zo laag als mogelijk te houden. Zelf kopen van de laadpaal (en haar infrastructuur) kan echter ook lonen: u bent zelf in-controll, u kunt voordelen halen uit de huidige subsidieregeling en kan in geval van bezoekers ook verdienen op de afname van energie. Daarnaast horen we ook steeds vaker dat in standaard huurovereenkomsten wordt aangeven dat het uitbesteden van de laadinfrastructuur niet mag.

We kunnen alle open hardware en software leveren, maar werken wel met bewezen open preferred partners:

Wat klanten zeggen over ons

“Het plan ondersteunt de strategische afweging om binnen a.s.r. elektrisch rijden door te voeren. Het toont hoe het energieverbruik van het a.s.r.-pand door elektrisch laden verandert en de afname van de CO2 uitstoot van ons wagenpark. Kortom een plan dat een meerjarig inzicht geeft in de verandering van het wagenpark naar volledig elektrisch rijden.”

– Paul Harteberg, Huisvestingsmanager, a.s.r.

“EV-Ready geeft een goed beeld van de verandering bij ons groeiend elektrisch wagenpark. Werken met EV-Ready was laagdrempelig en no-nonsense.”

– Gerarld van de Vijfelijke, Coördinator Facilitaire Zaken, Kuijpers

“EV-Ready geeft ons inzicht in de groei in energievraag van elektrische auto’s, en laadtechnologie die past bij de specifieke situatie van Nature’s Pride. Hierdoor is duidelijk welke stappen we nu en in de komende jaren moeten zetten.”

– Peter Fortuin, Facility Manager, Nature’s Pride

Start vandaag nog met de ideale laadoplossing